HIER ZIJN

12510924_10153170003520736_880626245_oHier zijnโ€ฆ geniet jij er van?

En ik zeg niet dat je er van hoeft te genieten!
๐Ÿ˜‰

Als ik zou zeggen en bedoelen dat alles licht, leuk en easy breezy zou moeten zijn, waar en wanneer je ook gaat en bent, dan zou ik niet erkennen wat IS: alles wat leven op de paneet nu omvat.

Wat als er geen juiste manier is om hier te zijn? En tegelijkertijd, je bent hier. Dus wat zou je willen kiezen?

Wat alsโ€ฆ jij als wezen ervoor gekozen hebt om een lijf te hebben? Om te belichamen? Je hebt een lichaam gecreรซerd, waardoor je rondloopt hier op aarde. Je belichaamt.

Waar ik voor mij achter kwam, en ik heb dit altijd geweten: het is een keuze om te genieten van onze aanwezigheid, hier en nu, op aarde, met ons lichaam.

Voor veel personen blijft het moeilijk om hier te zijn, om present te zijn en te leven in deze oordeel-realiteit. Dus wat ze liever doen isโ€ฆ uitchecken. En niet hier zijn.

Er zijn ook andere manieren om daarmee om te gaan. Andere keuzes die iets anders creรซren met die intense waarnemingen, waar wellicht een ieder af en toe voor wil schuilen of uit wil checken. Als je merkt wat er in de samenleving om je heen gaande isโ€ฆ hoef je er dan eigenlijk wel iets mee doen?
Vaak, als je het er gewoon laat zijn, zonder er iets anders mee te moeten of hoeven doen dan het er te laten zijn, kan dat het ‘hier zijn’ veel gemakkelijker en fijner maken!
Als het niet van jou is, ga je dan รผberhaupt in staat zijn om het te veranderen of helenโ€ฆ? Ja? Nee?

Is het relevant voor jouw leven? Wat is relevant voor jouw leven?

En weet je, dat is ook een keuze, net zo simpel. Het is niet fout, het is niet juist. Wat creรซert die keuze voor jou en jouw belichaming?

Als wezen kan je alle plekken en ruimten bezoeken. Je kan ook elk moment uitchecken. Fuzzy worden, niet aanwezig zijn of je lichaam โ€˜verlatenโ€™ is super gemakkelijk! Je hebt het misschien wel gemerkt hoe gemakkelijk anderen dat doen ๐Ÿ™‚

tijdens gesprekken, werk, sexโ€ฆ is dat leuk voor jou en jouw lichaam?
Eigenlijk is het een capaciteit. Ben je niet tot veel in staat? Wat anderen als slecht zouden veroordelen? Zoals uitchecken en er niet van genieten om hier te zijn? Jij bent een oneindig wezen, ook dat kan je kiezen! Interessante keuze!;)

Ik was vroeger vaak niet aanwezig en checkte vaak uit, vooral als kindโ€ฆ โ€œMerlijnโ€ฆ? Ben je erโ€ฆ? Kom eens terugโ€ฆ!โ€

Nu kies ik er doorgaans voor om hier te leven, hier te zijn, te belichamen en alle geneugten te hebben die ik kan hebben, samen met mijn lijf op planeet aarde. En wat dat van mij vraagt is dat ik het blijf kiezen, mezelf blijf verwonderen en me af blijf vragen hoe ik wil dat mijn leven hier is. Als er geen juiste manier is om hier te zijn, welke keuzes kan ik dan maken om mijn leven leuker te maken?

Het kiezen van vreugde betekent niet dat al het andere er niet kan en mag zijn! Als alles er mag zijn, kan je kiezen of je het wel of niet je leven laat beheersen.

Wat is er eigenlijk fijn aan om hier te zijn? Wat is er groots aanโ€ฆ? Waarvan geniet je al in je leven?
Heb je je dat al afgevraagdโ€ฆ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s